დამატებულია კალათაში მარაგში არ არი საკმარისი რაოდენობა დამატებულია სურვილების სიაში უკვე დამატებულია სურვილების სიაში
cover

სიახლეები/ბლოგი

აღმოაჩინე კახური ღვინის მარადიული ელეგანტურობა

  1002

საქართველო, რომელიც მდებარეობს ევროპისა და აზიის გზაჯვარედინზე, განთქმულია მდიდარი კულტურული მემკვიდრეობით, რომელიც ვრცელდება მისი მეღვინეობის ტრადიციებზე. მეღვინეობის უძველესი ტექნიკითა და ყურძნის მრავალფეროვანი ჯიშებით განთქმული ქართული ღვინო საგანძურია მცოდნეებისთვის, რომლებიც ეძებენ უნიკალური და ავთენტური დეგუსტაციის გამოცდილებას.

მსოფლიოში საქართველოს იცნობენ როგორც „ღვინის სამშობლო“-ს. სწორედ საქართველოშია აღმოჩენილი ყველაზე ადრეული დაახ. 7000 წლის წინანდელი ღვინის წარმოების ნიშნები. რაც საქართველოს მსოფლიოს წინაშე წარადგენს როგორც „ღვინის სამშობლო“-ს. ამ ფაქტს ადასტურებს არაერთი არქეოლოგიური აღმოჩენაც.

მსოფლიოში ცნობილია ვაზის 4000-მდე ჯიში, აქედან საქართველოში ყურძნის 500-ზე მეტი ჯიშია გავრცელებული, რომელთაგანაც უმაღლესი ხარისხის ღვინო მზადდება. შემოგვიერთდით მოგზაურობაში ამ შესანიშნავი მიწის ვენახებში, სადაც ყოველი წვეთი არის საქართველოს ისტორიასთან, კულტურასთან და ყურძნის სულთან ზიარება.

კახეთის რეგიონი საქართველოს მეღვინეობა-მევენახეობის ძირითადი ცენტრია, სადაც თავმოყრილია საქართველოს ვენახების 65-68%. კახეთის მევენახეობის ძირითადი მიმართულებაა მაღალხარისხოვანი წითელი და თეთრი, მშრალი, ბუნებრივად მოტკბო და სადესერტო ღვინოების წარმოება. კახეთში გამოყოფილია 25-ზე მეტი მიკროზონა, სადაც ტრადიციულად იწარმოება წარმოშობის ადგილის დასახელების ისეთი აღიარებული ღვინოები, როგორიცაა: წინანდალი, ნაფარეული, თელიანი, ახაშენი, მუკუზანი, ქინძმარაული, გურჯაანი, კარდანახული, ტიბაანი, მანავის მწვანე, ხაშმის საფერავი და სხვა.  კახური წესით მიღებული ღვინო გამოირჩევა მაღალი ექსტრაქტულობით, ტანინის მაღალი შემცველობით, ჯიშური არომატით, გემოთი და რაც მთავარია, მდიდარია ადამიანის ჯანმრთელობისათვის სასარგებლო ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებით. კახეთის მეღვინეობის საფუძველი ქვევრის მეღვინეობის უძველესი მეთოდია. ქვევრები მიწის ქვეშ ჩამარხული დიდი თიხის ჭურჭელია, სადაც ყურძენი დუღილს და დაძველებას განიცდის. ეს ტრადიციული მეთოდი ღვინოს ანიჭებს ღრმა, ქარვისფერ ფერს და რთულ არომატს. კახეთში მეღვინეები ამაყად ინარჩუნებენ და აგრძელებენ ამ უძველეს პრაქტიკას, აკავშირებენ წარსულს აწმყოსთან. ტრადიციული წესით მიღებული ღვინო გამოირჩევა მაღალი ექსტრაქტულობით, ფენოლური ნაერთების და ტანინის მაღალი შემცველობით, სასიამოვნო ბუკეტით, ჯიშური არომატითა და გემოთი.

დეტალური ინფორმაციისთვის გთხოვთ, ეწვიეთ ბმულს: https://www.discovergeorgia.ge/en/product/99

#აღმოაჩინეკახურიღვინისმარადიულიელეგანტურობა

ავტორი: ბექა ავსაჯანიშვილი

ატვირთვის თარიღი: 2023-12-29

arrow